knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

SP.a – Rood ? SP.a Sport?

20 maart 2006

Congres Beginselverklaring sp.a Vande Lanotte: De partij van iedereen en dus… van niemand!

SP.A ROOD

De beweging SP.A Rood, die in een pre-congres zowat vijftig amendementen had klaargestoomd, kwam uiteindelijk weinig in het stuk voor. Medeoprichter Erik De Bruyn kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het congres.

,,Het was toch hallucinant om te zien hoe de spelregels overnacht werden gewijzigd om de plotse introductie van amendementen mogelijk te maken van organisaties die niet eens aan de partij verbonden zijn. Ik wil nog wel eens de partijstatuten nagaan om te kijken of zoiets eigenlijk wel kan.’’

SP.A Rood verwijt de partij dat ze zeer open is naar buiten en gesloten naar binnen. De Bruyn hoopt dan ook op een gesprek met voorzitter Vande Lanotte om een en ander uit te klaren. Het congres over de sociaal-economische fundamenten is immers nog belangrijker voor SP.A Rood.

 

RODE KONIJNEN

De SP.A wil haar ecologisch profiel aanscherpen. Dat was ook aan de catering op het congres te merken. Wereldwinkeldrank die vroeger enkel op groene congressen werd geschonken. En de broodjes? Een broodje Zuid-Afrika bestond uit fetacrumble en een curry van linzen. Het broodje Bolivia bevatte kip en mango en pindanoten. Maar het broodje dat het langst bleef liggen heette Palestina: een beleg van humus (pastei van kikkererwten) en wortelsalade.

Voorzitter Vande Lanotte liet zich ontvallen dat konijnen daar heel blij mee zouden zijn.

 

ROOD EN SPORT

Rond 15.45 uur schoot congresvoorzitter Pascal Smet plots in een hogere versnelling. De reden? Minister Bruno Tobback had gevraagd en verkregen dat er geen congressen meer zouden worden gehouden tijdens Milaan-Sanremo. Door tijdig het congres te besluiten, konden de aanwezigen kameraadschappelijk op het grote scherm de slotkilometers volgen. Iemand zei nog iets over de neergang van de ideologie en de opkomst van het populisme, maar toen begon Michel Wuyts steeds harder te roepen.

BBD in De Standaard 20/3/2006

Leave a Comment

Please note: Uw reactie wordt bekeken voor publicatie, dit kan even duren.