knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

KEBAB CONNECTION '? CROSSING THE BRIDGE – Open Doek Filmfestival Turnhout

30 april 2006

Turkije maakt de grootste kans om in de volgende decennia het boeiendste land van de Europese Unie te worden. In Kebab Connection en Crossing the Bridge is nog eens te zien waarom.

Carrière maken of kinderen opvoeden?

Ibo, een ambitieuze, chaotische, jonge Turk uit Hamburg, droomt ervan de eerste Duitse Kung Fu-film ooit te draaien. Zijn ambities reiken echter verder dan zijn mogelijkheden; Ibo moet zich tevreden stellen met een opdracht voor een reclamespotje voor de kebabtent van zijn oom. Het spotje wordt echter een onverhoopt succes. Terwijl Ibo geniet van zijn populariteit krijgt hij van zijn Duitse vriendin met theaterambities, Titzi, te horen dat hij vader wordt. De jongeman vindt zich helemaal niet klaar voor deze plotse wending in zijn leven. Ibo kwijt zich niet goed genoeg van zijn aanstaande vaderrol en verkiest aanvankelijk zijn carrière boven het leren verschonen van luiers. Titzi maakt het daarom uit. Ibo’s vader wil bovendien niets meer te maken hebben met zijn zoon omdat hij een Duitse ongelovige heeft bezwangerd. Maar dan ervaren ze de moeder van hun kleinkind als een vrouw uit Trabson, koppig, eigenwijs en dominant. Genoeg reden voor Ibo om zijn leventje eens goed te analyseren en te beslissen wat nu echt het belangrijkste voor hem is. De multiculturele taferelen in Kebab Connection van Anno Saul vormen het belangrijkste element van de film. Ibo’s pogingen om het als regisseur te maken zorgen vooral voor grappige momenten, terwijl de verhouding met zijn omgeving de werkelijke kern van de film raakt. Kebab Connection bevat spanning, romantiek, drama en is bovenal heel geestig. Kebab Connection bevat spanning, romantiek, drama en is bovenal heel geestig. 

CROSSING THE BRIDGE - Fatih Akin

Wil je een land doorgronden, leer dan zijn muziek kennen.

Net als in zijn met prijzen overladen “Gegen die Wand” toont Fatih Akin de vele gezichten van de multiculturele identiteit. ‘Crossing the Bridge’ leid je door een Istanbul dat toeristen niet kennen, waar nochtans het kloppende hart ligt van deze grootste Europese stad, op de grens tussen Oost en West. Daarom maakt Turkije de grootste kans om in de volgende decennia het boeiendste land van de Europese Unie te worden. Gewapend met zijn street recorder dompelt Alexander Hacke zich onder in de muzikale smeltkroes van Istanbul. De bassist van de Duitse band Einstürzende Neubauten ontdekt een bonte mix van muziekstijlen. De Turkse metropool is niet alleen een crossover van Oost en West, maar van verschillende etnische invloeden. Hacke verzamelt opnames van de neopsychedelische band Baba Zula, fusion DJ’s Orient Expressions, rockbands Duman en Replikas, breakdancers Istanbyl Style Breakers, de Canadese volkszangeres Brenna MacCrimmon en Orhan Gencebay – de Elvis van de arabesque.

Leave a Comment

Please note: Uw reactie wordt bekeken voor publicatie, dit kan even duren.