knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Open Doek 2012 Turnhout – THAT GIRL IN YELLOW BOOTS

22 april 2012

Toen Ruth vijf jaar was, vluchtte haar vader naar India. Wanneer Ruth jaren later zelf een volwassen vrouw is, besluit ze hem achterna te reizen en hem te zoeken. Ze komt in de duistere onderbuik van Mumbai terecht en wordt geconfronteerd met drugsdealers, een mysterieuze massagezaak en corrupte dienaars van de wet. Ze lijkt dit haast gevoelloos te ondergaan en focust zich op de zoektocht naar haar vader. Wanneer ze eindelijk de waarheid ontdekt, lijkt deze minder mooi dan ze had gehoopt en komen eindelijk haar oprechte gevoelens naar boven.

Met THAT GIRL IN YELLOW BOOTS bevestigt Anurag Kashyap nog maar eens zijn statuut van controversi?le, moderne filmmaker binnen de Indische cinema. Hij brengt hier een donkere en tegelijk zeer kleurrijke film waarin vooral het portret van Ruth, een jong westers meisje in een bevreemdende omgeving, veel aandacht krijgt. Dit personage wordt op een verbluffende manier vertolkt door actrice Kalki Koechl

http://www.opendoek.be/?navigatieid=9&filmid=1937

 

Bij de voorstelling in New York werden nog enkele boeiende details vrijgegeven door de regisseur en zijn echtgenote – hoofdrolspeelster:

http://www.huffingtonpost.com/2011/08/26/anurag-kashyap-that-girl-in-yellow-boots_n_937445.html

Fascinerend aan de film is ook de spiegel van de Indische samenleving in Mumbay, waar immigranten en visumzoekers als honden behandeld worden door de administratie, waar politie en ambtenaren fors bijverdienen met het gedogen of zelfs organiseren illegale praktijken, waar corruptie, seksuele intimidatie en misbruik de regel is, grofheid en geweld de praktijk, vreemdelingen worden uitgebuit, andersgelovigen gediscrimineerd en zelfs bejaagd…

Geen ellende wordt de kijker bespaard met deze boeiende doorkijk op Mumbay vanuit het raam van een massagesalon.

De verlangens van de hoofdrolspeelster schitteren in een omgeving waar mensen nauwelijks meer dan gebruiksvoorwerpen zijn, waar ze zich aan haar broeierige illusies kan vastklampen tot de finale puzzel samenvalt en de gruwelen ook binnen de illusoire ideaalwereld essentieel blijken.

Boeiende ontwikkelingen in de buurt van Bollywood en een kaakslag voor alle overjaarse en andere tiersmondisten.

Reacties graag naar mailadres.