knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Open Doek Turnhout 2012 – Zhang Yimou UNDER THE HAWTHORN TREE & Ann Hui A SIMPLE LIFE

29 april 2012

Zhang Yimou UNDER THE HAWTHORN TREE

Zhang Yimou is waarlijk een genie, de absolute top van de Chinese filmindustrie.

Hij kan meesterwerken maken zoals Red Sorghum, Raise the Red Lantern, ?House of Flying Daggers en zelfs Hero.

Hij is een meester propagandist voor de Chinese machthebbers met Curse of the Golden Flower en de regie van de openings- en slot spektakels van de Olympische spelen in Beijing.

En hij is intussen ook een onbetwiste meester in de tearjerkers van oude partijbonzen die hun jeugdliefde op het platteland van tijdens de culturele revolutie niet kunnen vergeten.

?Onder de meidoorn? is er daar een van.

Zhang Yimou kan werkelijk alles.

Maar ?t zou voor de kijkers ook nog leuk zijn als hij er enig niveau in kon brengen.

Helaas is hij er onder de meiboom weer eens niet in geslaagd.

http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/under-the-hawthorn-tree-melodrama-zonder-passie/article-4000076779371.htm

 

Ann Hui A SIMPLE LIFE

 

Zoals dat van zovelen gaat het om een eenvoudig en lang leven, uitgesponnen, traag opgebouwd. Zestig jaar liefde en toewijding van een huishoudster aan een rijke Hongkong familie die intussen op haar lievelingszoon na in de VS zit. Wanneer de oude dienster een hersenbloeding krijgt neemt hij de zorg voor haar op zich in een bejaardentehuis. De film geeft een beklemmende inkijk in het ware leven in Hong Kong op enkele vierkante meters waar de aloude chambrettes van nonnenpensionaten? een nieuw leven leiden als ?luxe kamers? voor dementerende bejaarden.

Verder is het verhaal goed geacteerd maar raakt het niet boven het niveau getild van een ?feel good movie? waarvoor hij dan weer te langdradig verloopt.

 

 

Reacties graag naar mailadres.