knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

DVD reeks Borgen 3

12 mei 2013

Borgen 3

De derde reeks is niet slecht, het spel is gespeeld, de acteurs gekend, sommigen gloeien nog eens op in de mist der politieke tijden.

Sidse Babett Knudsen speelt weer met flair haar ‘Brigitte Nyborg’ rol en werd  intussen ook op de Vlaamse nieuwszenders door Vlaamse journalisten aangegaapt als een incarnatie van de Deense eerste minister . Er is nog een laatste opleving van het politieke verhaal wanneer ze met haar Nieuwe Democraten de verslonzing van haar oude Middenpartij met succes bestrijdt. Maar ze heeft de wijsheid en de moed om zich niet te laten vangen door de eer en het geluk als nieuwe minister-president. Ze presenteert zich als sleutelfiguur in de coalitievorming voor Denemarkens landsbelang, nlk. voor alles een stabiele regering.

Er zit een hele mooie journalistenplot in waar de nieuwshoofdredacteur de nieuwe kijkcijfergoeroe van de directie moeizaam maar finaal met zelfrespect succesvol het hoofd weet te bieden.

Ook de boeren en de hoeren komen ruim aan bod.

Seks is weer erg variabel gesuggereerd en preutsheid voert de toon.

Borstknobbel puncties worden staand uitgevoerd met kleren en bh aan. De oncologie in Denemarken laat zich hier lijmen voor commerciële successen op officiële zenders in derde landen: een al te preuts publiek eist een ferme scheve schaats.

Familiale problemen lijken op te lossen, liefdesleven vernieuwt en zelfs de politiek wordt wat gezelliger en braver.

Toch weet Borgen 3 de kijker snel en snedig naar het vervolg te leiden. En dan wordt er toch nog in schoonheid afscheid genomen.

De thematische quotes bij iedere aflevering zijn navenant:

“With Law Shall Nation Be Built” (Codex Holmiensi)

“I like the dreams of the future better than the history of the past.” – Thomas Jefferson

“You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.” – Abraham Lincoln

“To dare is to lose one’s footing momentarily. Not to dare is to lose oneself.” – Søren Kierkegaard

“Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power.” – Abraham Lincoln

 

Reacties graag naar mailadres.