knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Goce Smilevski, Het web van Spinoza

14 april 2014

Goce Smilevski, Het web van Spinoza

uitg Anthos 2014

14. De mensheid lijdt aan een op het oog onschuldige ziekte. Een van de symptomen van deze ziekte is dat men aan tijdelijke en eindige dingen en gebeurtenissen eigenschappen als eeuwig en oneindig toekent, of eigenlijk: dat men verlangt dat tijdelijke en eindige dingen en gebeurtenissen eeuwig blijven bestaan of voortduren. 

81. Maar ik kende nog een eigenschap van mijn vader: hij kon van iemand iets verlangen en hem daarin steunen en leiden, totdat er een moment kwam waarop hij zag dat degene die door hem gesteund en geleid werd ook zelf een hartstochtelijk verlangen aan de dag legde om datgene te volbrengen waarin mijn vader hem steunde en begeleidde.

87. ‚De hele kosmos bestaat uit tegenstrijdigheden, maar bezit een harmonie die is gebaseerd op disharmonie.’ Baltasar Gracián

145. Clara Maria Van den Enden: ‚Ben ik misschien bang dat ik een hekel aan hem krijg omdat hij de tijdelijke dingen niet met mij wilde delen, en besloot ik me daarom net als hij op het oneindige te richten?’ zal zij op een morgen in Venetië tegen zichzelf zeggen als ze peinzend naar de weerspiegeling van haar oud geworden gezicht in het water van een van de kanalen staart.

Reacties graag naar mailadres.