knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

QUIRKE – miniserie BBC one met Gabriel Byrne

9 november 2014

QUIRKE - miniserie BBC one met Gabriel Byrne


Dank zij de ondertiteling erg goed te volgen miniserie waarvan wellicht nog nieuwe jaargangen in het verschiet. Dat zou mogen want ondanks het compleet gebrek aan kleur in een permanente smog of eeuwigdurende schemer speelt Gabriel Byrne – Ier van geboorte en gebreken – de pannen van het dak. Een enkel kleuraccent van een verloren gelopen jonge vrouw of de deuren van de fameuze maar onderkomen Georgian townhouses zorgt voor een kortstondige opbeuring in de Ierse ellende van drank, misbruik, incest, vruchtafdrijving, weeskinderen en adoptie dankzij de zorgzame nonnen en paters.


Byrne als Dr. Quirke draagt het leed van zijn eigen verleden en herkent het moeizaam in de door zijn halfbroer geadopteerde dochter. Phoebe probeert in de vroegste jaren vijftig te rebelleren tegen de familiewetten van dokters en rechters en wijdt haar vader in de geheimen in van Dublin tussen boven- en onderwereld. De nationalistische katholieke moraal van upstairs blijkt niet te gelden in de relaties met downstairs.


Gabriel Byrne kan zijn fenomenale acteerprestatie als psychotherapeut Paul Weston in de fenomenale reeks ’In Treatment’ hier ook aanhouden.


Al bij al een mooi beeld van de loden jaren in Ierland.



Reacties graag naar mailadres.