knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Hostages – Bnei Aruba

11 februari 2016






Hostages – Bnei Aruba – Rotem Shamir, Omri Givon, produced by Haim Sharir



In de Israëlische thrillerreeks Hostages volgen we Yael, een vrouwelijke chirurg, die net voor ze de premier van Israël moet opereren, samen met haar gezin gegijzeld wordt.

Aan de vooravond van de ingreep op de premier vallen vier gemaskerde gijzelnemers de woning van doktor Yael Danon binnen. Zijzelf, haar man en hun twee kinderen worden gegijzeld. De eis van de gijzelnemers stelt haar voor een dilemma: de premier van Israël mag de operatie niet overleven of haar gezin zal sterven.

http://www.canvas.be/hostages



Tien afleveringen lang wordt met een bizar scenario en excellent acteerwerk een redelijk waanzinnig verhaal adembenemend op dreef gehouden.

De nerds die dit verzonnen hebben zijn echt tot alles in staat: een hele familie wordt gegijzeld waar alle leden verschillende geheimen voor elkaar trachten te vrijwaren.

In de loop van het gijzelingsdrama moeten ze het ene al spectculairder dan het andere voor elkaar en de gijzelnemers onthullen.

Maar ook die gijzelnemers dragen hun geheimen bij zich. En ook die worden voor elkaar én hun slachtoffers weinig fraai belicht.

Technisch is de plot redelijk ongeloofwaardig maar door het scenario en de acteerkwaliteiten van de hoofdrolspelers blijf je geboeid kijken: Ayelet Zurer als Dr. Yael Danon, Jonah Lotan als de chef van de gijzelnemers en Dar Zuzovsky als Noa Danon, de zwangere dochter.’Hostages’ geeft ook een fraaie inkijk in het dagelijkse leven van de begoede klasse en de jeugd van tegenwoordig in Israel. Ook de alomtegenwoordige ogen-oren-neus en de ijzeren hand van  staats- en andere veiligheidsdiensten wordt beklemmend gepresenteerd.De Amerikaanse remake van dit verhaal werd zelfs vroeger uitgezonden dan het Israelische origineel in 2013.Net zoals bij Homeland en In treatment blijken Israelische tv series origineel topwerk af te leveren.

http://www.vpro.nl/lees/gids/dagtips/2013/49/zondag-extra.html

Seizoen 2 – 12 afleveringen op Canvas 

De tweede reeks van Hostages gaat verder waar het eerste seizoen eindigde: bij de ontvoering van de Israëlische premier.

Het land bereidt zich voor op de begrafenis van de premier, van wie iedereen denk dat ie overleden is op de operatietafel. In werkelijkheid is de premier ontvoerd. Alles lijkt zorgvuldig gepland, tot het mechaniekje vastloopt en het drama escaleert. Adam Rubin, een voormalige politieman, moet een verscheurende keuze maken: het leven van zijn vrouw en dochtertje of het leven van de eerste minister van Israël.

Een tragisch menselijk dilemma tegen de achtergrond van een wereldwijde samenzwering.


Allemaal leuk en aardig, bij wijlen een boeiende poging om de losse eindjes van seizoen wat zinvol aan elkaar te knopen, maar iets te ingewikkeld uitgesponnen – zij het dat je met de Israëlische geheime diensten wellicht echt alle kanten uit kunt. De plot is behoorlijk bij de haren getrokken, zij het niet zo fraai voor de Israëlische politieke en economische elite.





Reacties graag naar mailadres.