knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Steven Vanackere (cd&v): ‘We moeten opletten dat de scheiding der machten geen fetisj wordt.’

23 maart 2009

Steven Vanckere (cd&v), minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen verklaart in het Dubbelinterview met Jo?lle Milquet (CDH)?- Knack van 18 maart 2009:

?We moeten opletten dat de scheiding der machten geen fetisj wordt. Toen Montesquieu dat principe omschreef, was er een despotisch bewind. Het ging bij hem over een spreiding van de macht. Het was een verhaal van checks and balances. Ook nu moeten we ons afvragen hoe in een democratie de machten elkaar goed in evenwicht kunnen houden. Dat is veel fundamenteler dan de ongetwijfeld ook interessante vragen over welke minister of kabinetschef met welke magistraat gebeld of ge-sms?t heeft in de Fortiszaak’.

Wat mij enigszins verbijsterde, is het ontberen van enige reactie vanwege de cd&v kopstukken op een dergelijke uitlating van hun minister als rijzende ster.?

cd&v prominenten, verstorven in het staatsmanschap of behoedzaam verknocht aan?afstandelijkheid van de macht, ?horen een dergelijk fetisjisme van de macht in eigen huis toch nauwgezet te tuchtigen of tot boete te bewegen om erger te voorkomen.

Steven Vanackere mag dan zelf misschien niet helemaal vatten wat hij in Knack verklaard heeft,?een Van Rompuy moet dit toch herkennen als betonrot of huiszwam. De gevaarlijke goedbedoelende maakbaarheidsideologie?woekert weer in het huis van de christendemocratie. Het Groot College van de Geloofsleer moet de jonge garde dringend duidelijk maken wat het verschil is tussen de macht hanteren op het publiekstheater en de natte dromen in de cenakels.

Reacties graag naar mailadres.