knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Freya voor 1 mei

2 mei 2006

Freya Van den Bossche op 29 april in Het Laatste Nieuws:,,Ik vind het onwaarschijnlijk hoeveel die topmanagers verdienen. Dat geldt ook voor sommige overheidsbedrijven. Neem nu Didier Bellens van Belgacom. Men zegt dan: ,,Hij is de beste, dan moet je de prijs betalen. Wel, pak dan de tweede beste, die zal ook wel goed genoeg zijn. En betaal die een normaler loon. Dit is het fatsoen voorbij.’’

Didier Bellens, de gedelegeerd bestuurder van Belgacom, verdient twee miljoen euro brutto per jaar. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (SP.A) heeft bekendgemaakt. Tuybens wil daarmee meer openheid creëren.Van die twee miljoen voor Bellens is er 1,25 miljoen euro vast en 750.000 euro variabel. Bovendien heeft de Belgacom-topman ook nog eens recht op 400.000 euro aandelenopties.

Johnny Thys (De Post) krijgt 800.000 euro per jaar toegeschoven, waarvan 630.000 euro vast is en 230.000 euro variabel. Het leidende trio bij de spoorwegen, Jannie Haeck, Marc Descheemaecker en Luc Lallemand, verdient tussen de 400.000 en 500.000 euro. Daarbij komt nog eens maximum 25 procent variabel loon.

Staatssecretaris Tuybens wil meer transparantie scheppen rond de overheidsbedrijven. Bij die openheid hoort ook het noemen van de lonen van topmanagers. Daar heeft de burger recht op, gezien iedereen aandeelhouder van de overheidsbedrijven is, zegt Tuybens aan VRT-radio. ( De Standaard 4/2006)


Jannie Haeck was tot voor zijn vertrek naar de lucratieve spoorwegtop jarenlang kabinetschef van Johan vande Lanotte, de voorzitter van Freya’s sp.a.

Misschien Johan en Bruno nog eens bellen?

Leave a Comment

Please note: Uw reactie wordt bekeken voor publicatie, dit kan even duren.