knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Definitieve uitsluiting van wie reeds lang vertrokken is…

26 maart 2006

AANGETEKEND

Turnhout, 24 maart 2006


"Le courage, c’est de chercher la vérité et de la dire,
 c’est de ne pas subir la loi du mensonge triomphant
qui passe et de ne pas faire écho aux applaudissements
 imbéciles et aux huées fanatiques" Jean Jaurès, 7/1903
“Ja”, sagte der Gerichtsdiener, “es sind Angeklagte,
alle, die Sie hier sehn, sind Angeklagte.”
“Wirklich!” sagte K. “Dann sind es ja meine Kollegen.”
Franz Kafka – Der Prozess, III.2


Aan de heer Provinciaal Secretaris sp.a

Betreft: uw aangetekend schrijven dd 17 maart 2006

Geachte Heer Provinciaal Secretaris sp.a sociaal progressief alternatief,

Naar aanleiding van voornoemd aangetekend schrijven met de vriendelijke uitnodiging om te verschijnen voor uw ‘Provinciaal Uitvoerend Bestuur’ in zaal Pitzemburg van het statige provinciehuis te Antwerpen om mij aldaar te onderwerpen aan het besluit betreffende de ontwerpbeslissing van uw ‘Provinciale Commissie Tucht en Geschillen’ tot “definitieve uitsluiting”, vrees ik dat uw beide organen door uw diensten als provinciaal secretaris niet, onvolledig, niet correct en/of leugenachtig werden ingelicht betreffende de correspondentie die tussen uw diensten, de nationaal secretaris van uw organisatie en mijzelf werd gevoerd.
Ik verwijs hiervoor graag naar mijn schrijven dd 21 september 2005 dienaangaande aan uzelf en uw nationaal secretaris, de heer Alain André die de beleefdheid had in een repliek van 27 september 2005 te concluderen dat ik geen lid meer wens te zijn van sp.a.
U gelieve de kopieën hiervan in bijlage te vinden.

Tenzij ik mij vergis in hoofde van uw statuten en het epitheton van ‘democratisch’ dat uw organisatie en haar leidinggevenden of eerder leidingnemenden zichzelf met graagte en allure toedichten, hoeft u zich niet druk te maken over personen die uw vereniging hebben verlaten, laat staan dat uw ‘Provinciaal Uitvoerend Bestuur’ onder vaardige leiding van haar Kempense voorzitter zich nog zou moeten buigen over mijn “definitieve uitsluiting”. Er is ongetwijfeld nog heel veel dringend en diepgaand werk aan de winkel om iedereen in de provincie het ‘WOOOW-gevoel”te laten meebeleven .

De redenen waarom ik mij sinds 2003 niet meer als lid beschouw van uw vereniging mogen u duidelijk zijn uit mijn schrijven dd 21 september 2005.

Ik kan mij uiteraard vergissen in de betekenis van voornoemd epitheton ornans “democratisch” dat uw organisatie en haar leidingnemenden zo graag beweren te koesteren wanneer het hen uitkomt, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat u en hen hieraan een heel andere invulling geven dan de burgers in dit land. Ook in Afghanistan heerst er volgens een recent opgestelde grondwet godsdienstvrijheid, maar dat belet de rechtbanken en allerlei commissies tucht en geschillen aldaar niet, om dit democratisch recht van vereniging en geloof te weigeren aan islamieten die het licht elders menen te hebben gezien en voor hen de “definitieve uitsluiting” te vorderen. Tot nader order is dit een ernstige inbreuk op de basisbeginselen van het recht op vereniging.

Aangezien ik reeds lang geen lid meer ben van uw sociaal-progressieve alternatieve organisatie zal ik dan ook niet kunnen ingaan op uw vriendelijke uitnodiging dd.17 maart ll. voor de zitting van uw ‘Provinciaal Uitvoerend Bestuur’ van vrijdag 31 maart 2006.

met gepaste groeten,

Dr. Jan Van Duppen
Ni Dieu Ni Maître

"La loi du clerc est, quand l’univers entier s’agenouille
 devant l’injuste devenu maître du monde,
 de rester debout et de lui opposer
 la conscience humaine. "
 Julien Benda, La trahison des clercs – 1927
“Those who cannot remember the past,
 are condemned to repeat It”.
Georges Santayana

“Tot de macht behoort een ongelijke verdeling van het doorzien.
De machthebber doorziet, maar hij laat zich niet doorzien.
De zwijgzaamste moet hij zelf zijn. Niemand mag zijn gezindheid noch zijn bedoelingen kennen.“
 Elias Canetti, Massa en Macht, 332
“Het bedrog is volkomen. Het is het bedrog van alle leiders. Zij doen het zo voorkomen alsof zij hun mensen in de dood voorgaan. In werkelijkheid echter sturen ze hen vooruit de dood in, om zelf langer in leven te kunnen blijven. De list is altijd dezelfde. De leider wil overleven; daaruit put hij zijn kracht.
Als hij vijanden heeft om te overleven is het goed; zo niet dan heeft hij eigen mensen.
 In elk geval gebruikt hij beiden, afwisselend of tegelijkertijd.
De vijanden gebruikt hij openlijk, daar zijn ze immers vijanden voor.
Zijn eigen mensen kan hij slechts verkapt gebruiken.”
Over Flavius Josephus in  Elias Canetti, ibidem, 272
“Men kan zich niet onttrekken aan het vermoeden dat achter elke paranoia, zoals achter elke macht, dezelfde diepere tendens schuil gaat: de wens de andere uit de weg te ruimen, om de enige te zijn ,of, in de mildere en vaak toegegeven vorm, de wens zich van de anderen te bedienen, zodat men met hun hulp de enige wordt”  ibidem ,p. 524

“We moeten niet vergeten dat de eerste concentratiekampen in Duitsland niet het werk waren van het nazi bewind maar van de sociaal democratische regeringen die in 1923 niet alleen na afkondiging van de noodtoestand op basis van de Schutzhaft duizenden militante  communisten interneerden, maar ook in Cottbus-Sielow een Konzentrationslager fur Ausländer inrichtten, dat vooral Joodse vluchtelingen uit Oost Europa opnam en derhalve kan beschouwd worden als het eerste 20° eeuwse kamp voor joden,
 al betrof het hier duidelijk geen vernietigingskamp.”
Giorgio Agamben, Homo Sacer, 179

Turnhout, 21 september 2005

Betreft: allerlei correspondentie uwentweegs

Geachte Heer Nationaal Secretaris sp.a sociaal progressief alternatief,
Geachte Heer Provinciaal Secretaris sp.a sociaal progressief alternatief,

Naar mijn bescheiden mening is er een en ander mis met het opschonen van uw ledenadministratie aangezien u en uw diensten tot op heden allerlei correspondentie op mijn privé-adres laten geworden voor (G)Rood Feest, taakverdelingen der ploeg, verzoeken om vol overtuiging deel te nemen aan de rechtstreekse voorzittersverkiezingen en wat al niet meer.

Wanneer op 18 mei 2003 de sp.a lijst in het kanton Turnhout (voor het eerst de grootste partij sinds het ontstaan van België) als enige kanton in heel de provincie rood kleurde voor de kamerlijst, werd mij kort nadien door de secretaris generaal van het ziekenfonds Bond Moyson De Voorzorg Mechelen Turnhout Antwerpen meegedeeld dat het huurcontract voor het multidisciplinair Gezondheidscentrum werd opgezegd.
Dit was door mij in 1986 onder zeer moeilijke omstandigheden opgestart op de 1ste verdieping van de Merodelei 19 te Turnhout en was inmiddels uitgegroeid tot een kostenloze dienstverlening met ruim 30.000 patiëntencontacten per jaar.
Het werd mij hierdoor onmogelijk gemaakt nog langer huisartsenzorg te bieden aan de vele patiënten uit Turnhout en omstreken.

Mijn privé adres werd dan ook noodgedwongen mijn correspondentieadres.

Aangezien ik mij al lang geen lid meer beschouw van uw vereniging hoeft u mij ook niet uit te nodigen voor allerlei activiteiten, laat staan voorzittersverkiezingen of een hapje en een drankje om de vaandelvluchtige vorige voorzitter – die statutair een mandaat van vier in plaats van twee jaar had geëist – te bedanken.

In de hoop dat u vol overtuiging zal rekening houden met deze informatie,
verblijf ik,

met gepaste groeten,

Dr. Jan Van Duppen
Ni Dieu Ni Maître

Leave a Comment

Please note: Uw reactie wordt bekeken voor publicatie, dit kan even duren.