knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Het Limburggevoel van Vlaams minister Ingrid Lieten bij de Fordfamilie

28 oktober 2012

Het Limburggevoel van Vlaams minister Ingrid Lieten

Marktaandeel autobouwer dubbel zo hoog in Limburg -?Levenslang korting voor de Fordfamilie

Tim Dirven De Morgen 26102012

Dankzij levenslange kortingen, tot schoonzussen toe, kon Ford decennialang rekenen op een trouw en talrijk Limburgs clienteel. Van minister tot monteur: Ford is het merk, blauw is de kleur.

(...)

Elke werknemer van Ford kan zich elk jaar een nieuwe wagen aanschaffen, met een korting tussen de 18 (voor de kleine modellen) en 22 procent (voor een stevige Mondeo). De Limburgse Fordverdelers schatten dat ze zo’n 40.000 auto’s per jaar aan werknemers verkopen. Er rijden op dit moment 62.314 Fordwagens rond in Limburg. Een op de zeven Limburgse bestuurders rijdt met een Ford, vooral Fiesta en Ford Focus. In de rest van het land is dat minder dan een op de tien.

In Genk en omgeving koopt de helft tot zestig procent van de Fordklanten met Fordkorting. Want ook broers, zussen, kinderen en kleinkinderen, ouders en aangetrouwde aanverwanten krijgen kortingen van zestien tot twintig procent. Levenslang: als de werknemer overlijdt, neemt zijn weduwe of de weduwnaar het soldenabonnement gewoon over.

 

Bekende Limburgers

 

In de hoogdagen van Ford betekende dit dat tienduizenden mensen goedkoper wagens kochten. Het gevolg: Limburg kleurde blauw, de grill van de motorkap ten minste. Van de vier nieuwe wagens die in 2003 op de Limburgse wegen rondreden, was er eentje van Ford.

Niet toevallig het jaar van de grote herstructurering: 3.000 man op straat, en in ruil werd de familiekorting voor de resterende werknemers eenmalig maar fors opgetrokken.

Tot op de dag van vandaag ligt het marktaandeel van Ford in de provincie dubbel zo hoog als in de rest van het land.

Van elke honderd wagens die op dit moment in ons land worden ingeschreven, zijn er net geen zes van Ford. In Limburg zijn dat er meer dan twaalf.

Ook bekende Limburgers kozen voluit voor Ford: Genkenaar en minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bezit een vrij nieuwe Mondeo (en denkt er niet aan die weg te doen), provinciegenoot en minister van Media Lieten (sp.a) laat zich met een S-Max rijden.

“De eerste wagen van mijn ouders was een Ford Taunus, die van mij de oude Sierra van mijn vader, en de eerste auto die ik zelf kocht was het eerste model van de Ford Mondeo.” De beste Mondeo van heel Limburg, dat weet Lieten wel zeker. “Als je iemand bij Ford kende, zoals elke Limburger iemand bij Ford kent, dan zochten zij het chassisnummer van je bestelde wagen op en dan werd die persoonlijk en nog eens extra gecontroleerd terwijl de wagen over de band liep. (lacht)”

Vandaag doet Lieten het met een S-Max, “alleen spijtig dat het niet zo’n groene, zuinige wagen is. Op dat vlak is Ford de afgelopen jaren te defensief geweest, ik denk dat ik dat aspect bij de aankoop van mijn volgende wagen meer laat meespelen.”

 

Reacties graag naar mailadres.