knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Nerveuze Vrouwen – Museum Dr. Guislain Gent

2 december 2012

Nerveuze Vrouwen – Museum Dr. Guislain Gent

Het was weer enige tijd geleden dat het Gentse museum een tentoonstelling presenteerde van hoog niveau.

Met ?Nerveuze Vrouwen – twee eeuwen vrouwen en hun psychiaters? wordt die kwaliteitsnorm opnieuw ruim gehaald.

De opstelling, de kunstwerken, beeld en klank en vooral de begeleidende teksten in de catalogus verleiden de bezoeker tot het verhaal dat hier gebracht wordt en dat niet altijd even fraai was. Vroeger niet en vandaag evenmin.

Zo opent Broeder Dr. Ren? Stockman – recentelijk voor de derde keer verkozen tot Generaal Overste van de Broeders van Liefde – in zijn hoedanigheid van eindverantwoordelijke voor het museum met een voorwoord waarin naast Lisa Appignanesi, Myriam van Moffaert ook Walter Vandereycken bedankt worden voor hun boeiende bijdrage.

Deze laatste psychiater was tot de opening in oktober 2012 van de tentoonstelling ??Nerveuze Vrouwen? in Guislain? psychotherapeut en buitengewoon hoogleraar aan de KULeuven en hoofd van de afdeling eetstoornissen van de psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen te Tienen. Begin oktober bracht hij als psychiater zijn twintig jaar lang durende? grensoverschrijdend gedrag bij pati?nten naar buiten in de media, waarna hij geschorst werd aan de KU Leuven en te Tienen.

Zijn bijdrage in de catalogus heet ?Laat ze met rust: een trilogie van vrouwen en hun ?kuren?. ?Ze verscheen eerder in een gewijzigde versie in ?Als liefde alleen niet volstaat, over hulp aan koppels?. uit 2006.

Niet alleen omwille van dit aspect, maar vooral omwille van het ontbreken van een lemma over de relationele component bij een vertrouwensrelatie tussen pati?nt en therapeut schiet de catalogus en de tentoonstelling toch tekort.

Ondanks twee fraaie foto’s bij Appignanesi ’s bijdrage

 

 

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121010_00329802

 

 

Reacties graag naar mailadres.