knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Monalid & Sorti ‘De ring van Moebius’ 4de Belle van Zuylenlezing Utrecht

17 november 2008

Vrede van Utrecht organiseert in samenwerking met SLAU op 12 december een lezing van Monaldi & Sorti ‘De ring van Moebius ofwel van de geschiedenis en de roman
(om maar te zwijgen van de filosofie) ’
De lezing is in het Italiaans met Nederlandse ondertitels en vindt plaats in de Janskerk in Utrecht.

http://vredevanutrecht.com/blog/2008/12/12/terugblik-op-4e-belle-van-zuylen-lezing/#more-132

De 4e Belle van Zuylen lezing door het Italiaanse schrijversduo Monaldi & Sorti op 12 december in de Janskerk was een groot succes. De titel van de lezing was De ring van Moebius. Fransesco Sorti nam daadwerkelijk de schaar ter hand om de ring van Moebius in twee smallere ringen te knippen. Hiermee verbeeldde hij hun keuze voor het schrijven van historische romans in plaats van essays.

Hier vindt u de vertaling door Jan van der Haar


4e Belle van Zuylenlezing
Donderdag 11 december 2008 – 20.00 uur Janskerk te Utrecht

Toegang 10,= / 5,=
Reserveren via: info@slau.nl
Lezing in Italiaans, Nederlands boventitels
Moderator: Rosita Steenbeek

In zes jaar tijd herschreven Monaldi & Sorti de Europese geschiedenis. In hun debuutroman Imprimatur (2002) onthulden zij dat de familie van paus Innocentius XI de veldtochten van onze eigen protestante stadhouder Willem III had gefinancierd. Het Vaticaan annuleerde de procedure voor heiligverklaring van de paus en om mysterieuze redenen werd het boek nooit herdrukt. De vervolgdelen Secetrum en Veritas verschenen niet meer in Itali?, maar werden wel wereldwijd een succes, in 25 talen en in 58 landen.Dankzij hun vriendschap met vertaler Jan van der Haar verschijnen al hun boeken eerst in het Nederlands, bij de imprint Cargo van de Bezige Bij. In november 2008 verschijnt Het ei van Sala?, het tweede deel van een serie over de brutale pleegzoon van meester-schilder Leonardo da Vinci. Rita Monaldi (1966) is classica en werkte voor het Italiaanse parlement. Francesco Sorti (1964) maakte als musicoloog programma’s voor de RAI en het Vaticaan. Ze wonen en werken afwisselend in Rome en Wenen. Hun romans zijn gebaseerd op jarenlang bronnenonderzoek en zijn het verslag van hun zoektocht naar de waarheid ‘? of wat daar het dichtst bij in de buurt komt. In hun lezing, die wordt ondersteund door beeld en muziek, gaan ze nader in de relatie tussen de roman en de wetenschappelijk verantwoorde geschiedschrijving.

Belle van Zuylen Lezing

In de lezingenreeks wordt de eenheid van Europa vanuit een literair perspectief benaderd, door eminente buitenlandse auteurs uit te nodigen hun bijdrage te leveren via een lezing met een internationaal geori?nteerd onderwerp.

Belle van Zuylen lezing wordt georganiseerd door SLAU i.s.m. Vrede van Utrecht.

Reacties graag naar mailadres.