knee compression sleeve

Er is nog zo veel dat ongezegd is. (Rutger Kopland)

Dupslog
Dupslog

Steve Stevaert, gouverneur van Limburg: ‘Dit land kan best wat mildheid gebruiken’

10 januari 2009

Hoe leer ik schieten op de boodschapper?

Vandaag de mildheid van de Limburgse gouverneur in De Morgen, morgen zijn wijsheid in De Zevende Dag?

Niets zo vluchtig als hoop. Toen u in 2003 de verkiezingen won, was er hoop dat het politieke tij naar links keerde.?

De geschiedenis wordt herschreven en op een onrechtvaardige manier. In 2004 verloren de VLD en de sp.a zogezegd de verkiezingen. In werkelijkheid haalden we een zeer goed verkiezingsresultaat. Alleen hadden de paarse partijen in 2003 het exceptioneel gedaan. En daarop werden we afgerekend. Als je de Bordeaux van het uitzonderlijke jaar 2005 als enige maatstaf neemt voor goede wijn, dan drinken we het volgende decennium inderdaad alleen maar bucht. Maar dat klopt dus niet.

Politologen die dergelijke niet-gepermitteerde onwetenschappelijkheid blijven verspreiden, zouden ze onmiddellijk hun diploma moeten afpakken. Maar ik zie het tegendeel gebeuren. Jullie laten Carl Devos nu al jullie opiniepagina’s volschrijven. De ramp is begonnen toen men besliste in de kranten de lezers het woord te geven. Toen kwamen de politici, Bart De Wever op kop, en nu is er de overtreffende trap: Carl Devos. Ik zal eens cynisch zijn: dan zijn journalisten bij De Standaard en De Morgen verwonderd dat er ontslagen vallen. De fabrieksarbeiders hebben voor een minder groot onrecht destijds de weefgetouwen kapotgeslagen. Die pikten tenminste niet dat hun ze hun vakwerk moesten opgeven voor inferieure spinsels.

De geschiedenis wordt hier dus herschreven, en niet intelligent, laat staan correct. Twintig procent is een historisch resultaat voor socialisten, tenminste in Vlaanderen. In Duitsland ‘verliest’ Schr?der de verkiezingen door meer dan 30 procent te halen en dan had hij nog het ongeluk dat Oscar Lafontaine hem ter linkerzijde de das omdeed. Moraal van het verhaal: ideologie is van ontzettend groot belang, maar ideologie alleen maakt het verschil niet. Ideologie is de basis en daarboven maken mensen het verschil.”

Reacties graag naar mailadres.